Παυλίνα Βουλγαράκη

Θα ακούσουμε για πρώτη φορά το όνομά της το Φθινόπωρο του 2012, όταν ως μέλος της Houseband θα ανεβαίνει στη σκηνή του Σταυρού του Νότου, κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Την ίδια περίοδο, στον ίδιο χώρο, θα βρεθεί στο πλάι του Δημήτρη Κοργιάλα και χάρη σε αυτόν θα μοιραστεί τη σκηνή με την Ευρυδίκη και τη Μελίνα Ασλανίδου.


Ο επόμενος χειμώνας τη βρίσκει στο πλευρό του Δήμου Αναστασιάδη, στο Άνοδος live stage, στην Αθήνα, ενώ θα παραμείνει δίπλα του και στην καλοκαιρινή του περιοδεία. Περίοδος κατά την οποία κυκλοφορεί το πρώτο της single, σε δικούς της στίχους και μουσική με τίτλο «Εδώ» από την Cobalt music, προπομπός του επερχόμενου δίσκου.
Το Φθινόπωρο του 2014 αλλάζει στέκι και στο πλευρό του Μπάμπη Στόκα, αυτή τη φορά, εμφανίζεται στο Ρυθμός stage, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, σε μια συνεργασία που επισφραγίζεται με το ντουέτο τους «Λαβύρινθοι» σε στίχους και μουσική της ίδιας, κομμάτι που κέρδισε τις πρώτες θέσεις στα ραδιοφωνικά airplays και στις καρδιές του κόσμου.

Λίγες εβδομάδες αργότερα κυκλοφορεί το ομώνυμο album της σε κομμάτια κυρίως δικά της αλλά και με τις συμμετοχές του Σταμάτη Μορφονιού (Στίχοι/Μουσική: Άγριος Τσακωμός, Φύγε) και του Δημήτρη Παπαβομβολάκη (Μουσική: Never grow old). Παράλληλα συνοδεύει τον Μπάμπη Στόκα στις εμφανίσεις του σε όλη την Ελλάδα.
Σταθμός για την Παυλίνα συναισθηματικά αλλά και επαγγελματικά ήταν η συνεργασία της με τον Μανώλη Μητσιά, την Φωτεινή Βελεσιώτου και τον Μπάμπη Στόκα στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρό τον χειμώνα του 2014- 2015. Ένα πρόγραμμα που αντιπροσώπευε τέσσερις διαφορετικές εποχές, από τέσσερις διαφορετικούς ηλικιακά και ρεπερτοριακά καλλιτέχνες και κέρδισε κριτικές και το ενδιαφέρον του κοινού από τον Δεκέμβριο του 2014 ως τον Μάρτιο του 2015.


Ολοκληρώνοντας τις εμφανίσεις τους με μεγάλη επιτυχία, η Παυλίνα έκανε κάποιες εμφανίσεις δίπλα στον συνθέτη Παναγιώτη Καλαντζόπουλο και ξεκίνησε μόνη με την μπάντα της μια μικρή περιπλάνηση στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα η οποία συνεχίζεται εως και σήμερα.

Τον περασμένο χειμώνα ανέβηκε στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου δίπλα στον Γιάννη Κότσιρα και τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, στην επιτυχημένη μουσική παράσταση “Παραγγελιά” η οποία παρατάθηκε για αρκετές εβδομάδες.

Τα τέσσερα τελευταία χρόνια που η τραγουδοποιός ασχολείται ενεργά με την μουσική, έχει συνεργαστεί και με καλλιτέχνες της γενιάς της όπως ο Σταμάτης Μορφονιός, ο Χρήστος Νινιός αλλά και με τις εμφανίσεις της στον Σταυρό του Νότου , τις Παρασκευές του Οκτώβρη, με την Μιρέλα Πάχου, οι οποίες απέσπασαν θερμές κριτικές από ακροατές και δημοσιογράφους.
Το Μάρτιο του 2107 ανεβαίνει στην σκηνή του Σταύρου του Νότου Plus για να παρουσιάσει, για πρώτη φορά, σε πρώτο πρόσωπο, το μουσικό της κόσμο για περιορισμένες παραστάσεις οπού μετά από τη ζεστή ανταπόκριση του κοινού συνεχίζει τις εμφανίσεις της για δύο παραστάσεις ακόμη.
Το καλοκαίρι του 2017 εμφανίζεται με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα σε μουσικές σκηνές της Ελλάδος και της Κύπρου αλλά και με την λαϊκή ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης” ερμηνεύοντας σπουδαία έργα του μεγάλου συνθέτη. Παράλληλα έκανε και προσωπικές εμφανίσεις με απόλυτη επιτυχία σε διαχρονικούς κι αγαπημένους χώρους όπως το κηποθέατρο “Νίκος Καζαντζάκης” στο Ηράκλειο Κρήτης και το River Party στο Νεστόριο Καστοριάς.

Το φθινόπωρο του 2017 κυκλοφορούν οι «ΜΩΒ ΚΑΛΗΝΥΧΤΕΣ», το επόμενο, προσεκτικά δουλεμένο, μουσικό βήμα της ταλαντούχου τραγουδοποιού με τον ασυνήθιστο χαρακτήρα.
Το πρώτο δείγμα από αυτό το άλμπουμ που η Παυλίνα Βουλγαράκη ετοίμαζε καιρό, κυκλοφόρησε πέρυσι. Ήταν το πολύ δυναμικό «Φέρ’τα Μου Όλα Πίσω», μια μίξη του παραδοσιακού με το ροκ και την αναπάντεχη συμμετοχή του μοναδικού Ψαραντώνη.

Τον Οκτώβριο 2017 θα εμφανιστεί τέσσερα  βράδια στο Σταυρό του Νότου Club  με τραγούδια από την πρώτη δισκογραφική της δουλειά, καθώς και τραγούδια άλλων που όλοι έχουμε κάνει δικά μας. Επίσης για πρώτη φορά θα συστηθούμε με τις νέες της ιστορίες, όπως αυτές έγιναν τραγούδια στην δεύτερη προσωπική της δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Μωβ Καληνύχτες”.

 

Links:
Youtube:http://youtu.be/yNvc1lg
iTunes: http://bit.ly/1qOZLD7
Spotify: http://spoti.fi/11K0tMi