Panos Mouzourakis

Γεννήθηκε  στη Ζυρίχη στις 24/05/1979 και ήρθε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη όταν ήταν 8 χρονών.

Από τα 19 του ξεκινά να εμφανίζεται σε διάφορα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής (Εν Ελλάδι, Kingston, Fun-key, Παπαγάλος, Inside, Cafe Americain, Υδρόγειος, κ.α.) παίζοντας κιθάρα και τραγουδώντας, είτε μόνος του είτε ως μέλος συγκροτημάτων («Οι απαράδεκτοι», «Αβά-φτυστοι μικροί πιτσιλωτοί δρυοκολάπτες»). Τον Αύγουστο του 2002 αποφασίζει να κατέβει στην Αθήνα.

Αμέσως προσλαμβάνεται στο «Σταυρό του Νότου club» όπου και παραμένει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, δημιουργώντας αίσθηση με την πολύ ιδιαίτερη performance του και κερδίζοντας συνεχώς την προσοχή και την αγάπη του κοινού.

Παράλληλα, το 2004, παρακολουθεί μαθήματα υποκριτικής στη σχολή «Δράση» του Κώστα Νταλιάνη και το καλοκαίρι συμμετέχει στις παραστάσεις του Διονύση Σαββόπουλου. Το 2005, παράλληλα με τις εμφανίσεις του στο Σταυρό του Νότου, συμμετέχει και στη θεατρική παράσταση της Βάσως Βασιλείου «Ιεροτελεστίες της ζούγκλας».

Το ίδιο καλοκαίρι συμμετέχει στην παράσταση «Αχαρνής» του Διονύση Σαββόπουλου, στο ρόλο του Λαμάχου, περιοδεύοντας σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και δίνοντας παραστάσεις στη Βιέννη και στη Διεθνή Έκθεση στο Τόκιο. Από τότε έχει ξανασυνεργαστεί με το Διονύση Σαββόπουλο περιστασιακά σε συναυλίες και μουσικά αφιερώματα.

Τον Μάιο του 2006, μαζί με τον Γιώργο Μυλωνά – με τον οποίον συνεργάζονται ήδη 4 χρόνια στο Σταυρό του Νότου- ετοιμάζουν μία δική τους μουσικοθεατρική παράσταση που έχει τίτλο «ΠρόβαΤΑκομμάτια» και παρουσιάζεται στην «Χ-ΕΔΡΑ» της Ν. Σμύρνης. Η ίδια παράσταση θα παρουσιαστεί και πάλι στην «Χ-έδρα» από τον Σεπτέμβριο του 2006 μέχρι το Φεβρουάριο του 2007.

Παράλληλα συμμετείχε ως βασικός τραγουδιστής στους “Uplift Mofo Party Band”, μία ομάδα εξαίρετων μουσικών, που παρουσίασαν ένα αφιέρωμα στους Red Hot Chilli Peppers στο club Gagarin με τρομερή επιτυχία.

Συμμετείχε την ίδια περίοδο στην κωμική σειρά «Γιαννάκη Ομορφόπαιδο» με τον Γιάννη Ζουγανέλη.

Το Σεπτέμβρη του 2006 γίνεται μέλος της μουσικοθεατρικής ομάδας Ήρωες της Ελένης Γκασούκα και τον ίδιο χειμώνα ανεβαίνει η ομότιτλη παράσταση (με κείμενα και σκηνοθεσία Ελένης Γκασούκα) στο Μικρό Παλλάς. Οι «Ήρωες» παίζονται και για δεύτερη χρονιά, το 2007-2008, στον ίδιο χώρο, κερδίζοντας ολοένα και περισσότερο την εκτίμηση του κοινού.

Το Μάρτιο του 2007 κυκλοφορεί ο πρώτος του προσωπικός δίσκος με τίτλο «Μάντεψε Ποιος».

Συμμετείχε στο American Dream του Κωνσταντίνου Ρήγου, που παρουσιάστηκε στην Εθνική Λυρική Σκηνή για 11 παραστάσεις την άνοιξη του 2007.

Το καλοκαίρι του 2007 εμφανίζεται με το Γιώργο Μυλωνά και την Faye σε ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα σε παραλιακό μαγαζί της Αθήνας.

Το φθινόπωρο του 2007 στήνει, μαζί με το Γιώργο Μυλωνά και το Λεωνίδα Μπαλάφα, τη μουσική παράσταση «ΑρχήΔιαΤωνΤριών» που παρουσιάζεται στη μουσική σκηνή Οξυγόνο μέχρι τον Ιανουάριο του 2008.

Παράλληλα εμφανίζεται στην τηλεοπτική σειρά «S1ngles 2 1/2» στο ρόλο του Τζάμπα.

Το Φεβρουάριο του 2008, με την προσθήκη του Γιώργου Χρυσοτόμου στο πρόγραμμα, η παράσταση «ΑρχήΔιαΤωνΤριών» ξαναστήνεται ως «ΑρχήΔιαΤωνΤριών plus» και παίζεται στον ίδιο χώρο με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία μέχρι το Πάσχα του 2008.

Αυτή την περίοδο, ενώ οι Ήρωες ετοιμάζονται να συνεχίσουν πενθήμερες παραστάσεις από Οκτώβριο στο Μικρό Παλλάς και η τηλεοπτική σειρά «S1ngles 3» έκλεισε τον κύκλο επεισοδίων στο Mega channel, συνεχίζει τις εμφανίσεις του στη σκηνή Οξυγόνο και βρίσκεται στο στάδιο προετοιμασίας του δεύτερου προσωπικού του δίσκου

Επίσης το 2009 συμμετείχε στην σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη 4 (τέσσερις) στον ρόλο του Άρη.

Το 2010 συμμετείχε στην σατιρική σειρα κινουμένων σχεδίων του Γιώργου Φειδά και Γιάννη Τσιτσώνη «Ουκ αν λάβεις, παρά του μη έχοντος» στο Mega Channel στο ρόλο του κυνικού φιλοσόφου, Μένιππο.

Το 2011 κυκλοφορεί τον δεύτερο δίσκο του με τίτλο «Ιπτάμενος δίσκος» και εμφανίζεται κάθε Δευτέρα στο Σταυρό του Νότου Club. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα παρουσιάζοντας τον δίσκο. Ενώ την ίδια χρονία βραβεύεται μαζί με τον Κωστή Μαραβέγια στα Mad VMA για το single το δίσκου <<Φίλα με ακόμα>>.

Με την έναρξη της σεζόν του δίνεται ένας νέος ρόλος. Παρουσιάζει την εκπομπή Amstel Live , την τέταρτη και τελευταία σεζόν.

Τον Οκτώβρη του 2011 ξεκινάει η παράσταση Αυστηρώς Ακατάλληπτο μαζί με τον Βαγγέλη Ασημάκη στον Σταυρό του Νότου club μέχρι και τον Φλεβάρη του 2012. Τον υπόλοιπο χειμώνα περιόδευσαν σε Ελλάδα και Κύπρο.

Τον Μάιο του 2012 ξεκινάει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και στην Κύπρο μαζί με τον Αποστόλη Βαλαρούτσο.

Τον χειμώνα του 2012 μεχρι την άνοιξη του 2013 συμμετείχε στην μουσική παράσταση της Ελένης Γκασούκα <<Άπαντα>> μαζι με τον Θανάση Αλευρά στον Σταυρό του Νότου Plus. Η παράσταση γνώρισε μεγάλη επιτυχία.
Παράλληλα συμμετείχε στην θεατρική παράσταση <<Hangover 4: Αθήνα- Καλαμάτα>> του Αλέξανδρου Ρήγα στο θέατρο Αθηνά στο ρόλο του Λεωνίδα.

Στο τέλος του καλοκαιριού δημιουργεί μια νέα μπάντα αλλάζοντας λίγο τον ήχο των live σε περισσότερο funky και swing ρυθμούς. The big band project. Στο πλευρό του ηταν οι One of a kind.

Το Δεκέμβριο του 2013 κυκλοφόρησε ο καινούριος του δίσκος με τίτλο: “Στόχος”. Την ίδια περίοδο μέχρι τον Ιανουάριο του 2014 συμμετέχει στη μουσική παράσταση της Ελένης Γκασούκα <<Burlesque>> ,μαζί με τον Θανάση Αλευρά και τις One of a Kind, που παρουσιάστηκε στο Fuzz

Τον Μάρτιο του 2014 προστίθεται στην παρέα των Γενναίων της νύχτας <<ΓκαΓκαΝτιν>> στην Ακτή Πειραιώς στο πλάι του Διονύση Σαββόπουλου,του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και του Γιάννη Ζουγανέλη.

Τον Ιούνιο του 2014 παρουσιάζει μαζί με τον Παντελή Αμπαζή το ντουέτο τους Madame Madame σε ενα ανατρεπτικό νούμερο,χορογραφία του Φωκά Ευαγγελινού, στα Mad VMA.

Το καλοκαίρι του 2014 περιοδεύει μαζί με τον Διονύση Σαββόπουλο και τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα διεξάγοντας sold out συναυλίες.

Το χειμώνα του 2014- 15 συμμετείχε στην παράσταση των « Άγαμοι Θύται με το κεφάλι ψιλά» μαζί με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο Άνοδος. Παράλληλα  πρωταγωνιστεί με τον Γρηγόρη Βαλτινό, στο ρόλο του νέου χρόνου στην παιδική παράσταση «Δώδεκα παρά Δώδεκα» του Ευγένιου Τριβυζά, στο Μέγαρο Μουσικής.

Το 2015 προβάλετε στους κινηματογράφους η ταινία «AMORE MIO» του Χρήστου Δήμα, στην οποία έχει ένα από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το καλοκαίρι του 2015 με τους μουσικούς του και την Πέννυ Μπαλτατζή διεξάγει συναυλίες σε Ελλάδα και Κύπρο.

Το Σεπτέμβριο του 2015 προσκαλεί τους φίλους του σε ένα μεγάλο πάρτυ «Πάνος στο Γκαζόν» στον Κήπο του  Μεγάρου Μουσικής, μαζί του οι  Παντελής Αμπατζής, Φοίβος Δεληβοριάς, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Κωστής Μαραβέγιας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Λάκης Παπαδόπουλος, Μαρίζα Ρίζου, Μανώλης Φάμμελος και ο Διονύσης Σαββόπουλος.