ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ 

Η Μιρέλα Πάχου γεννήθηκε στη Ρόδο το 1986. Το 2010 ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές  και μεταπτυχιακές της σπουδές στο Τμήμα Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ στον Τομέα Δημοσίου Δικαίου του ίδιου Τμήματος.

Η  μουσική είναι η μεγάλη της αγάπη και μπήκε στη ζωή της από την ηλικία των πέντε ετών. Έχει πτυχίο πιάνου από το Ωδείο του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Ρόδου με βαθμό Άριστα και έχει παρακολουθήσει μαθήματα ακορντεόν με τον Ηρακλή Βαβάτσικα.

Έχει συνεργαστεί με τους: Μίλτο Πασχαλίδη, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Διονύση Σαββόπουλο, Θάνο Μικρούτσικο, Γιάννη Κότσιρα, Νότη Μαυρουδή, Βασίλη Καζούλη,, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Γιώργο Νταλάρα, Χρήστο Θηβαίο, Σάκη Μπουλά, Γιάννη Ζουγανέλη, Κίτρινα Ποδήλατα, Γιάννη Κούτρα και έχει συμμετοχές σε δισκογραφικές δουλειές των Μιλτιάδη Πασχαλίδη, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Νότη Μαυρουδή και Γιάννη Ζουγανέλη.

Παράλληλα πραγματοποιεί προσωπικές live εμφανίσεις σε Ελλάδα και Κύπρο. με μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό.

Το 2012 συμμετείχε ως σολίστ ακορντεόν στη μεγάλη συναυλία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο Καλλιμάρμαρο («Οι Άγγελοι ζουν ακόμη στη Μεσόγειο), με συμμετοχές των Adamo, Carotone, Cristophe κ.α, και στο αφιέρωμα  του Διονύση Σαββόπουλου «Μάνος Χατζιδάκις τώρα» στο Ηρώδειο και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο πρώτος της προσωπικός δίσκος με τίτλο «Μιρέλα» κυκλοφόρησε το 2014 από το «Ogdoo Music Group» με συμμετοχή των: Σπύρου Γραμμένου, Χρήστου Θηβαίου, Βασίλη Καζούλλη, Κίτρινων Ποδηλάτων, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Μίλτου Πασχαλίδη και Αγαπητού Πάχου.

Το 2018 ήρθε και ο δεύτερος προσωπικός της δίσκος με τίτλο ”Λίγο χρώμα” και πάλι από την «Ogdoo Music Group» με την ίδια να υπογράφει σε πολλά από τα κομμάτια στίχους και μουσική.