ΜΑΡΩ ΜΑΡΚΕΛΛΟΥ

 

Ξεκίνησε την καλλιτεχνική της πορεία από παιδί, με ποιήματα και άλλες φαντασίες.

Όταν έμαθε και κιθάρα βγήκαν τα πρώτα τραγούδια.

Σπουδάζει στη Νομική Αθηνών όπου οι φοιτητικές εμπειρίες, μαζί και με τις εργασιακές ασχολίες, αναμειγνύονται απρόσμενα σε υλικό πρωτογενές.

Το υλικό αυτό φτάνει μέσω συγκυριών στα έμπειρα αυτιά του Φοίβου Δεληβοριά, ο οποίος και αποφασίζει να στηρίξει ένα νέο ταλέντο.

Με την πρώτη βουτιά στα νερά της μουσικής, κάνει τα πρώτα της βήματα με εμφανίσεις στο Ζυγό, το Κύτταρο αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Η Μυρτώ Κοντοβά την εντοπίζει και τον ίδιο χειμώνα βρίσκεται καλεσμένη σε επεισόδιο της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς του Alpha «Υπέροχα Πλάσματα» υποδυόμενη τον εαυτό της, τραγουδώντας τον «Σκρουτζ Μακ Ντακ» και την «Ομορφιά του Θέλω».

Στη συνέχεια προχωρά στην ηχογράφηση και κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ της, «Κορίτσι Για Σπίτι» , με τη Lyra και παραγωγό το Φοίβο Δεληβοριά.

Συνεχίζει με συνεργασίες απολαυστικές επί σκηνής, (με τον Πάνο Μουζουράκη, τη Joanna Drigo, το Γιώργο Χατζηπαύλου κ.α.), συναντήσεις στιγμιαίες (Διονύσης Σαββόπουλος, Στέφανος Κορκολής, Λεωνίδας Μπαλάφας, Ρους, Κατερίνα Κυρμιζή, Μιρέλα Πάχου, Μίλτο Πασχαλίδη κ.α.), αλλά και συναντήσεις παντοτινές, («Η Φάβα», Πάνος Σουρούνης, Γιώργης Χριστοδούλου). Σιγά σιγά γεννιούνται και νέα τραγούδια, δεύτερης «γενιάς».

Κάποια στιγμή αποφασίζει οτι ο καλλιτέχνης είναι ανολοκλήρωτος αν οι δημιουργίες του κατοικούν σε συρτάρια, κι αν δεν επικοινωνεί με τον ακροατή.

Δεκέμβρη του 2016 επιστρέφει για τα καλά,  με ζωντανές εμφανίσεις στη Σφίγγα και τον Ιούλιο 2017 με τη νέα της δισκογραφική δουλειά (η οποία είναι  η δημιουργός της μουσικής και των στίχων), με τίτλο «Υποψήφια Μάνα»,μαζί με τους καλύτερούς της φίλους (Μπάμπης Στόκας,Φ. Δεληβοριάς,, Π. Μουζουράκης, Μ.Πάχου)

Πρόκειται για έναν δυνατό δίσκο όπου αναμιγνύονται ευχάριστα πινελιές από διάφορα μουσικά μονοπάτια της Ελλάδας και του κόσμου: καμηλιέρικα, ηπειρώτικες μελωδίες.

13 κομμάτια, άλλα ταξιδιάρικα “Κάιρο”, “Καλοκαίρι” άλλα δηκτικά “Υποψήφια Μάνα”,

άλλα με χιούμορ “10 Υδραυλικοί”, “Με Χώρισε Μαμά” που δημιουργούν στον ακροατή την αίσθηση ότι μιλούν για τη δική του ζωή.