Καλοκαίρι 2015

Ιούν 21, 2015

“Έτσι κι αλλιώς”
Λαυρέντης ΜαχαιρίτσαςΓιάννης Κότσιρας
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ
*Σάββατο 27 Ιουνίου – Ιωάννινα – θέατρο ΕΗΜ *Τρίτη 7 Ιουλίου – Κύπρος – Λευκωσία – Τάφρος
*Πέμπτη 9 Ιουλίου – Κύπρος – Λεμεσός – Κηποθέατρο *Σάββατο 11 Ιουλίου – Αριδαία
*Δευτέρα 13 Ιουλίου – Πειραιάς – Βεάκειο *Παρασκευή 17 Ιουλίου – Κέρκυρα – Κάστρο
*Κυριακή 26 Ιουλίου – Άστρος Κυνουρίας *Πέμπτη 30 Ιουλίου – Σαντορίνη *Τρίτη 4 Αυγούστου – Αλμυρός
*Σάββατο 8 Αυγούστου – Λευκάδα – Πνευματικό κέντρο *Κυριακή 9 Αυγούστου – Κυπαρισσία – Τρενοτεχνείο *Δευτέρα 10 Αυγούστου – Σπάρτη – Σαινοπούλειο *Δευτέρα 24 Αυγούστου – Κρήτη – Γαλιά
*Παρασκευή 28 Αυγούστου – Λευκωσία Κύπρος *Σάββατο 29 Αυγούστου – Λάρνακα
*Δευτέρα 31 Αυγούστου – Λάρισα – θέατρο Αλκαζάρ * Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου – Βέροια – θέατρο Μελίνα Μερκούρη   *Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου – Δ.Ε.Θεσσαλονίκης *Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου – Αθήνα – θέατρο Βράχων
* Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου – Κρήτη – Χανιά -Θέατρο Ανατολικής Τάφρου *Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου -Ηράκλειο – Τεχνόπολη  *Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου -Πάτρα – Παλαιά Σφαγεία *Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου – Ν. Σμύρνη
Το πρόγραμμα των εμφανίσεων θα ενημερώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, με προσθήκες, αλλαγές στις ημερομηνίες ή και για οποιαδήποτε διαφοροποίηση χώρων και πόλεων.
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιάννης Κότσιρας, δυο ξεχωριστοί καλλιτέχνες, από τους σημαντικότερους της Ελληνικής μουσικής σκηνής, ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους και έρχονται να συνεχίσουν από εκεί που είχαν μείνει πριν χρόνια με ένα μοίρασμα που τους έλειψε επί σκηνής, όπως έχει λείψει και σ’ εμάς ο μοναδικός τους τρόπος να μας ξεσηκώνουν με τα τραγούδια τους χαρίζοντας μας αξέχαστες στιγμές και απρόσμενες εκπλήξεις!
Ξέρουμε καλά πως οι δυο τους δε θα μας αφήσουν λεπτό να βαρεθούμε! Ο μοναδικός τους τρόπος να «παντρεύουν» το ροκ με το λαϊκό, τον ηλεκτρικό ήχο με τη μελωδία και τον λυρισμό, η ευκολία τους να φλερτάρουν με το διαφορετικό και να «αναγεννούν» αγαπημένα τραγούδια με δημιουργικές διασκευές γεμάτες φαντασία και πάθος είναι τα συστατικά για την εκρηκτική τους συνεύρεση.
Λαυρέντης ΜαχαιρίτσαςΓιάννης Κότσιρας: Η μακρόχρονη πορεία τους, τους έχει εξοπλίσει με πολύτιμα και ανεξάντλητα εφόδια, για να μας χαρίσουν ένα μοναδικό πρόγραμμα . Σε αυτό το υλικό έχουν να προσθέσουν και κάτι νέο, αφού και οι δυο τους έχουν από έναν καινούριο δίσκο, που κυκλοφόρησε στο τέλος της χρονιάς που μόλις έφυγε. Ο Λαυρέντης έχει μαζί του μια… «Τρύπα στον καιρό.. κύριε Μάνο», με δεκατρία ολοκαίνουρια τραγούδια και πολύτιμες συνεργασίες , όπως εκείνη του Μάνου Ελευθερίου και ο Γιάννης θα μας τραγουδήσει πως.. «Ότι θυμάσαι, δεν πεθαίνει», μέσα από τη ματιά του Θάνου Μικρούτσικου και του Οδυσσέα Ιωάννου σε έντεκα καινούρια τραγούδια.
Γιάννης ΚότσιραςΛαυρέντης Μαχαιρίτσας: Η συνάντηση αυτή «έτσι κι αλλιώς» θα είναι το «εφάπαξ» μας για το φετινό καλοκαίρι 2015!
Μαζί τους επί σκηνής οι μουσικοί: Άκης Κατσουπάκης (πιάνο), Άκης Αμπράζης (μπάσο), Κώστας Μιχαλός (κιθάρα), Βαγγέλης Μαχαίρας (μπουζούκι), Φίλιππος Σπυρόπουλος (τυμπανα), Άκης Γαβαλάς (τύμπανα), Steve Tesser (κιθάρα). Τους φωτισμούς θα επιμεληθεί ο Ανδρέας Κούρτης και τον ήχο οι Γιώργος Καραγιαννίδης και Στρατής Καραδημητράκης.
Παραγωγή: Metro music productions και Menta art events